Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma Ticaret Borsası, Paris'teki fuara katıldı

Bandırma Ticaret Borsası, Paris

Bandırma Ticaret Borsası yöneticileri, meclis üyeleri ve Borsa üyeleri, Fransa'da, Paris Sial 2014 Gıda Fuarı'na katıldılar

Bandırma Ticaret Borsası yöneticileri, meclis üyeleri ve Borsa üyeleri, Fransa’da, Paris Sial 2014 Gıda Fuarı’na katıldılar. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi(KOSGEB) destekli bir projeyle 4 gün süreyle fuara katılan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Turhan, Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Zengin, meclis üyeleri Recep Güngör, Mustafa Çömez ve Hayri Çelik, Borsa üyeleri İbrahim Aras ve Ahmet Baş ile KOSGEB üyeleri Aytekin Gündoğan ve Doğan Ergüzeloğlu katıldılar. Bandırma’dan BANVİT A.Ş.’nin de stant açtığı fuar ile ilgili izlenimlerini dile getiren Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, şunları söyledi:
“Fuarda, dünyadaki gıda üretiminde yaşanan gelişmeleri gördük. Buna paralel şekilde bizim de neler yapmamız gerektiği konusunda düşünceler edindik. Bu gibi organizasyonlar, fuarlar tabii ki çok yararlı olup, insanın ufkunu genişletiyor. Bundan önceki Köln Anuga Gıda Fuarı’na ülkemizden 169 firma katılmışken, Paris’teki bu fuara 269 firma ülkemizi temsil etti.”
Türkiye’nin, Avrupa’nın tüm sektörlerindeki gelişmeleri örnek alması gerektiğine işaret eden Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
“Ülke olarak katma değeri yüksek, güven veren, marka değeri bulunan ürünler üretip, bu fuarlar aracılığıyla kendimizi tanıtmalıyız. Ancak böylece hem daha çok ihracat ve daha çok istihdam yaratma olanağı buluruz, hem de ülkemizin refah düzeyini yükseltiriz. Paris Sial 2014 Fuarı’na katılma düşüncemizi aklımıza koyan Balıkesir KOSGEB Müdürü sayın Hüsamettin Çay’dır. Bu güzel düşünceyi yaşama geçirme ve KOSGEB desteğiyle fuara katılmamız konusundaki emeklerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Fuarda, Paris Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri sayın G. Müge Ilıcak’ın, Fransa’nın tarım ve ekonomisiyle ilgili geniş ve ayrıntılı bilgilerinden de çok yararlandık. Bizlere zaman ayırdılar. Sağ olsunlar, ülkemizi çok iyi temsil ediyorlar. Ayrıca, Paris Ticaret Borsası’nın hububat bölümü yetkilisi France AgriMer ve Ekonomist sayın Xavier Rousselin, Fransa’nın tarımsal üretimdeki yerini, üretim ve pazarlama olanaklarını grubumuz için özel olarak hazırlanan bir sunumla bizlere anlattı. Böylece bizler de ülkemiz ile Fransa’nın olanaklarını kıyaslama şansı bulduk. Öğrendiğimize göre Fransa’nın 37 milyon ton buğday, 13 milyon mısır üretimi bulunuyor. Bu ziyaretler, bizleri, ‘Bu kalite ve üretim kapasitesine nasıl ulaşabiliriz?’ sorusunun yanıtını aramaya yöneltti. Bu arada, Paris Ticaret Borsası ile iletişim kurmamızda büyük çabaları bulunan Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) Çanakkale Sorumlusu sayın Recai Başaran’a da ayrıca teşekkürü borç biliyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı